Fra levende ko til ingrediens i sovsen. I Mali er det let at se, hvor maden kommer fra. Jeg har samlet en række hverdagsbilleder, som alle handler om fødevarer
Af freelancejournalist Lise Blom
Foto: Carsten Elert. Perlehønen blev tilberedt med løg, hvidløg, gulerødder og tomat og smagte fantastisk
Foto: Carsten Elert. Nytårsaften spiser man fjerkræ i Mali. Man køber sine kyllinger levende og slagter dem umiddelbart inden, man tilbereder dem.
Foto: Carsten Elert. Transport af dyr foregår ofte på taget af bussen.
Foto: Carsten Elert. Fisker ved den nye Talot-dæmning på floden Bani
Foto: Carsten Elert. Vi køber tomater, gulerødder, agurk og peberfrugter
Foto: Carsten Elert. En almindelig dagligvarebutik med et stort udvalg på lille plads
Foto: Carsten Elert. Brødsælger på markedet i Kita
Foto: Carsten Elert. Skindet af en slagtet okse i Makandougou i Bafing
Foto: Carsten Elert. Kødet bliver skåret i mindre stykker
Foto: Carsten Elert. Grovparteringen foregår med en økse. Hundene håber på en godbid
Foto: Carsten Elert
Foto: Lise Blom. Mad i Mali bliver normalt tilberedt i store gryde over åben ild. Kvinderne i Madina i Boucle de Baoule tilbereder perlehønen.
Foto: Carsten Elert. Børnene i Galamadji i Bafing varmer sig ved bålet. I skover bliver der koldt så snart solen gå ned
Foto: Carsten Elert. I Mali får man ofte tilbud om at spise med. I landsbyen Farabili ved Madina bliver vi budt på tô – den mest almindelige mad i Mali
Foto: Lise Blom. Vi bryder reglerne, leger med maden og flirter med kameraet. Hverken den nyfødte baby eller mangoen tilhører kvinden
Foto: Lise Blom. Mobiltelefoner på fotografier er et hit i Mali. Men hvorfor ikke en kogebanan som telefon?
Foto: Lise Blom. Blomsten stammer fra et træ og bruges i sovsen